87 gedachten over “We zijn officieel ingeschreven bij de KVK!

  1. Bestaan er nog grotere zieliger onnozeler dwazen??? Om je voor zoiets achterlijks Goddeloos in te zetten en er dan nog blij mee wezen ook??

    1. Goddeloos bestaat niet “het staat zelfs in de bijbel, en god schiep de mens naar zijn evenbeeld ” dat betekent dus dat iedereen “een” GOD is. En ja, iedereen heeft het recht om te geloven wat hij zelf wil !

     1. Het is wel opvallend dat “anders gelovigen, ongeacht welke religie” juist die mensen zo tegen de Kerk van het grote vliegende spaghettimonster ageren. Ik noem het indoctrinatie en intimidatie. Na het bestuderen van meerdere geloven, moet ik dan toch concluderen dat deze anderen onder “het liever niet” bij onze kerk staan vermeld. Ik kan iedereen ook mededelen dat wij G.O.E.D. zijn tw Gelukkig, Open , Eerlijk en Direkt. En Geluk(kig) staat bij ons voorop !

   1. Waarom zou het vliegende Spaghettimonster goddeloos zijn? Het is een erkend geloof in Nederland. Dit geloof staat voor respect naar elkaar en elkaar in ieders waarde laten. Net zoals het Christendom en de Islam.

   2. Allereerst wil ik u erop wijzen dat uw taalgebruik onjuist en onfatsoenlijk is. Ten tweede respecteert u ons geloof niet en beledigd u mijn medeleden van de kerk. Ten derde is mijn geloof niet Goddeloos. Het tegendeel is waar want onze allemachtige noedelgod/Spaghettimonster is een van de meest belangrijke goden. Leden van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster hebben ten alle tijden respect voor gelovigen van andere godsdiensten en laten deze ook in hun waarden.
    Als laatste wilde ik u even mededelen dat ik zeer trots ben op het wezen van een Pastafariaan en zal vol enthousiasme dagelijks mijn vergiet dragen.
    U moet zich schamen voor uw opmerking en zal terecht komen in een wereld vol bedorven bier en strippers met geslachtsziekten. Toch zal ik zal voor u bidden. RAmen…

  1. Voor als je echt begaan met de champignon, Komrij heeft in Porto inmiddels al weer een tijdje geleden een boekje gekocht waarin de problemen rondom de sexuale geaardheid van de champignon worden behandeld. een aanrader voor de intimi en menig piraat deed er zijn voordeel mee

 1. Is dit niet gewoon schaamte en fantasieloos een aflevering van southpark kopiëren ? Het zou grappiger zijn als jullie helemaal zelf iets hadden bedacht inplaats van een idee jatten uit een populaire cartoon. Beter goed gejat als slecht bedacht gaat hier helaas niet op. Jammer

  1. Schaamteloos kopiëren? Heel veel religieuze tradities worden via spraak en beeld doorgegeven. Sommigen al millenia lang.
   Nogal respectloos om zo over een ander zijn geloof te praten nietwaar?
   Mooi dat er eindelijk de erkenning is die FSM, zoals elke andere religie, verdient.

  2. Jatten kan soms uiterst effectief blijken. Zo zou in jouw commentaar het bijvoorbeeld uiterst effectief zijn als je wat gejat zou hebben uit een Nederlands lesboek. Daar had je bijvoorbeeld uit kunnen jatten dat het ‘beter dan’ is en niet ‘beter als’. Jammer

  3. Niks schaamte of gebrek aan fantasie. Southpark en de kerk v.h. Vliegend Spaghettimonster grijpen nu eenmaal terug op dezelfde geloofsbronnen!

  1. Beste Fabian,

   Hiervoor zijn talloze recepten beschikbaar. Een eenvoudige doch voedzame schotel bereidt je bijvoorbeeld door gemengde paddestoelen grof te snijden, kort te bakken met tijm, knoflook en een beetje rozemarijn en oregano. Vervolgens gooi je hier een kuipje crème fraîche overheen en breng je de saus op smaak met peper en zout. Deze saus kun je serveren met spaghetti maar tagliatelle werkt beter. Het FSM zal hier geen aanstoot aan nemen.

   Vriendelijke groet,

   Roland

  2. Natuurlijk, je kan eindeloos variëren met pasta, pasta is er voor iedereen. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan spaghetti met ballen, zo’n goddelijke combinatie al zeg ik het zelf.

 2. Waarom zou ik geloven in een geloof dat door iemand zomaar bedacht is en helemaal nergens op slaat? De Bijbel is het enige ware boek ter wereld en God de enige ware God. De Bijbel heeft zichzelf al bewezen. Vanuit de oudheid zijn er bewijzen dat deze klopt en dat de aarde geen miljoenen jaren oud is, maar ruim 6000 jaar. Ook nu komen er dingen uit die in de Bijbel al voorspeld zijn en er gaan nog dingen uitkomen die in Gods Woord staan. Spaghetti is uitgevonden door mensen. Hoe kan je nou geloven in een god die je op kan eten? God is geen monster maar ern lieve Vader die zorgt voor Zijn volk.

   1. Argumentatie waar geen ongekookte pastastreng tussen te krijgen is.

    Behalve voor mensen die geen spaghetti eten natuurlijk. Die zijn dus goddeloos.

  1. Dat is nou juist het mooie, zoals in de liever nietjes beschreven hoef je er ook niet in te geloven. Het staat eenieder vrij te geloven wat hij of zij maar wil. Zo heb jij het recht om te geloven dat de aarde maar 6000 jaar oud is en de bijbel voorspellende gaven heeft en hebben anderen het recht te geloven dat we elkaar dat geloof niet moeten opdringen en mensen in hun waarde moeten laten. To each his own.

  2. Christenen geloven in een god die je op kunt eten. Sterker nog, Jezus moedigde het aan. Tijdens het laatste avondmaal deed hij voor hoe hij opgegeten en opgedronken diende te worden. Volgens de transsubstantienatieleer verandert tijdens de consecratie het brood daadwerkelijk in het lichaam van Jezus.

  3. De eerste geloven waren polytheistisch…maar toen er te veel goden in het leven waren geroepen en mensen door de bomen het bos niet meer zagen, werden (bijna) alle (overbodige) goden geschrapt en vervangen door één (overbodige) god…en het monotheistische geloof was geboren…dus geloof is ook uitgevonden door mensen 😉

  4. > Waarom zou ik geloven in een geloof dat door iemand zomaar bedacht is en helemaal nergens op slaat?

   Nou inderdaad…

 3. @GBaan, de Aarde 6000 jaar oud? ga even wat studeren voor je dingen gaat zeggen…de Bijbel heeft zich al bewezen? vertel da even tegen de slachtoffertjes van sexueel misbruik door de katholieke kerk. Dus, inderdaad verkies ik het Spaghettimonster boven die verzonnen God van jou. Mede omdat deze God is verzonnen door….. mensen, jawel, net zoals het spaghettimonster 🙂

 4. Is niet alles een parodie op de parodie, om uiteindelijk en uitsluitend bij de bron van alles te belandden: spaghetti…
  Het zou zomaar zeker kunnen, we weten het (nog) niet.

 5. Gefeliciteerd met deze vorderingen. Ik kijk uit naar de eerste samenkoming om ons geloof en het leven dat het vliegende spaghettimonster ons gegeven heeft te vieren. Moge uw dagen en magen goedgevuld zijn. Ramen

 6. @Alle overige Pastafarians in Nederland, gefeliciteerd en Ramen, op naar de 17 miljoen Nederlandse leden.

  @G Baan: Indien u daadwerkelijk een echte Refo bent en geen trol (Refo met Internet is verdacht dus trol), uw dogma is precies de reden waarom subculturen zoals de FSM een goede voedingsbodem hebben onder het merendeel van de huidige generatie en waarom uw kerken leegstaan en het kleine aandeel kerkelijke jongeren verder afnemend zijn. Ook vereist een vroom leven volgens uw interpretatie een kluizenaarsleven zonder maatschappelijke participatie, met structureel gebrek aan informatie (televisie en internet) en een strenge indoctrinatie die elke vorm van zelfreflectie doormiddel van angst onmogelijk maakt. Daar zit niemand meer op te wachten, uw kinderen kopen smartphones met internetbundels zonder uw Solcon internetfilter en zullen over enkele jaren niet meer voor de heer kiezen.

  Wat zou het prettig zijn als kerken alleen actieve leden ingeschreven hielden, dan zagen we de status quo waar we nu in verkeren in onze westerse wereld waarin religie in de traditionele zin zijn tijd gehad heeft.

  Nederland wordt steeds slimmer en FSM is de toekomst.

 7. Nou kids, gefeliciteerd. Ben benieuwd hoe lang de lol duurt als een minder tolerante groep met minder gevoel voor humor je de keuze geeft om te sterven voor je religie of bekeren tot hun waarheid. Respect voor degenen die dan tot het gaatje gaan, dat dan weer wel.

 8. Wat zou ik hier graag heel veel neerzetten, wat zou ik jullie graag de liefde van Jezus laten zien zodat jullie je zouden bekeren van deze heilloze weg. Lieve mensen jullie leven staat op het spel, niet enkel die paar jaartjes hier maar de eeuwigheid bij God de Vader! Kies nu voor het offer van Jezus, laat los het vreemde wereldse denken en keer je om, zie je Schepper, zie je Redder! Mocht je serieus vragen hebben neem dan via mijn mailadres contact op: dianavdijk@gmail.com

  1. Hallo Diana, ik wil niet dat je voor mij praat! Ik hou namelijk veel van spaghetti en ik zie geen kwaad in de mensen hier. Ik zie je komende zondag weer toch?

   Groetjes,

   jezus

 9. @GBaan: Ik ben blij voor je. Je hebt namelijk het recht om te geloven wat je hier stelt. RAmen.

  @IJgenweiz & Groot-Inquisiteur: Wel lief blijven voor GBaan he? Denk aan liever-nietje 3. Ook GBaan heeft het recht om te geloven. Tenzij je eerst goed gegeten hebt. Dan geldt liever-nietje 5 🙂

 10. RAmen!
  Ik weet dat er in 2006 een poging is gedaan voor een goede Nederlandse vertaling van ons Gospel, maar ik kan er nergens meer een exemplaar van vinden (De Engelse versie staat natuurlijk bij eenieder op het nachtkastje, naast de piratenboot-in-de-fles)
  Wordt het dan nu niet tijd dat we de Loose Canon een goed lees- en beschikbare Nederlandse vertaling gunnen?

 11. Gezegend is Nederland nu zij ook de Noedelige Aanhangsels van FSM kunnen ervaren, Moge onze gehaktballen altijd nèt die goeie bite krijgen, onze pasta licht plakkerig zo uit de pan komen en onze saus vrij van rare onherkenbare groenten zijn. Ramen!

 12. Een verveelde generatie vindt z’n eigen religie uit, en denkt dat ze daarmee de onzin van geloof hebben aangetoond, hoe aandoenlijk. De juichende doch lege commentaren maken in ieder geval duidelijk: voor grote denkers zal men hier niet hoeven te komen. De menselijke rede is klaarblijkelijk in toenemende mate aan degeneratie onderhevig. Descartes zou zich omdraaien in zijn graf.

  1. @DaFrog Ik vind het vooral heel grappig dat wetenschap nooit gezien wordt als religie, en dat mensen blind vertrouwen op hun rede en waarneming(Descartes ook). Ik denk te weten dat ik niks weet, maar ik weet het niet. Misschien is dit voor mijn mede Pastafarianen anders, maar het aanhangen van de tentakelen van de Noedelige Godheid vereist een zekere mate van tolerantie (de tolerantie volgt uit de redenatie dat waarschijnlijk niemand het weet, maar dat weet ik dus niet zeker) die ontbreekt in een gedeelte van de mensheid. Dit is waar, volgens mij, de zogenaamde”parodie” over gaat. Niet over religie zelf. (Maar het is natuurlijk geen parodie, het is spaghetti)

  2. Beste christen, laat ons toch in onze waardigheid. Graag verwijs ik u naar uw bijbel: Romeinen 10:10: “Maar gij, wat oordeelt gij uw broeder?”

 13. Jullie zitten er helemaal naast, Ju-Ju de Grote op de bodem van de oceaan is de enige ware God.
  Maar het staat jullie natuurlijk vrij om te geloven wat jullie willen geloven 🙂

  1. tot mijn spijt moet ik u mededelen dat de grote ju – ju vorige zomer helaas aan het kortste eind heeft getrokken in een gevecht met cthulhu.
   van harte gecondoleerd met het overlijden van uw godheid gelukkig zijn er nu nog 9.999 andere goden over om in te geloven ^-^

 14. Ik was mijn hele leven verdwaald geweest. Ik had altijd de kerk van het vliegend Spaghettimonster gekend. Maar vandaag, toen ik het nieuws las, werd ik aangeraakt door zijn noodly aanhangsel en ben ik nu officieel een Pastafarian. Ramen.

 15. Ik begrijp de achterliggende boodschap wel. Het is natuurlijk bedoeld om te laten zien dat iedereen ‘iets’ kan verzinnen om in te geloven en een steekje naar het christendom om het genootschap ‘kerk’ te noemen. Volkomen onnuttig initiatief in deze tijd waarin wij juist vierkant achter onze christelijke waarden en normen moeten gaan staan, nu deze zo bedreigd worden door andere culturen en geloven. Vier dat je in deze samenleving bent opgegroeid in plaats van er tegenaan te schoppen!

  1. Ik ben humanistisch opgevoed, waarom moet ik nu christelijke waarden en normen gaan verdedigen? De Kerk van het vliegend Spaghettimonster laat andersdenkenden alle ruimte. Vrijheid van vereniging en vrijheid van godsdienst zijn kernwaarden van onze samenleving waar geen christelijk patent op rust.

  2. @blijmetchristenzijn We worden niet bedreigd door andere culturen, we worden bedreigd door mensen die denken dat er door een verschil in cultuur een bedreiging is. Grenzen bestaan niet. Laten we elkaar als gelijken zien, ondanks onze verschillen. Ramen.

  1. Tja, er staat wel meer in de bijbel – Ik hoop niet dat je alles even serieus neemt.

   1 Timotheüs 2:12
   Doch ik laat de vrouw niet toe, dat zij lere, noch over den man heerse, maar wil, dat zij in stilheid zij.

   1 Samuël 15:3
   Ga nu heen, en sla Amalek, en verban alles, wat hij heeft, en verschoon hem niet; maar dood van den man af tot de vrouw toe, van de kinderen tot de zuigelingen, van de ossen tot de schapen, van de kemelen tot de ezelen toe.

   Psalmen 137:9
   Welgelukzalig zal hij zijn, die uw kinderkens grijpen, en aan de steenrots verpletteren zal.

   1 Petrus 2:18
   Gij huisknechten, zijt met alle vreze onderdanig den heren, niet alleen den goeden en bescheidenen, maar ook den harden.

   Richteren 19:25-30
   Maar de mannen wilden naar hem niet horen. Toen greep de man zijn bijwijf, en bracht haar uit tot hen daarbuiten; en zij bekenden haar, en waren met haar bezig den gansen nacht tot aan den morgen, en lieten haar gaan, als de dageraad oprees.
   En deze vrouw kwam tegen het aanbreken van den morgenstond, en viel neder voor de deur van het huis des mans, waarin haar heer was, totdat het licht werd.
   Als nu haar heer des morgens opstond en de deuren van het huis opendeed, en uitging om zijns weegs te gaan, ziet, zo lag de vrouw, zijn bijwijf, aan de deur van het huis, en haar handen op den dorpel.
   En hij zeide tot haar: Sta op, en laat ons trekken; maar niemand antwoordde. Toen nam hij haar op den ezel, en de man maakte zich op, en toog naar zijn plaats.
   Als hij nu in zijn huis kwam, zo nam hij een mes, en greep zijn bijwijf, en deelde haar met haar beenderen in twaalf stukken; en hij zond ze in alle landpalen van Israel.
   En het geschiedde, dat al wie het zag, zeide: Zulks is niet geschied noch gezien, van dien dag af, dat de kinderen Israels uit Egypteland zijn opgetogen, tot op dezen dag; legt uw hart daarop, geeft raad en spreekt!

 16. Bizar om al die afgunst te lezen. Als je dit geloof niets vindt, dan ga je toch lekker niet naar deze site. Er wordt je vanuit dit geloof niets opgelegd.

 17. Interessant deze religie, zeer interessant! Leuk hoe ons bewustzijn eindelijk het stuk vrijheid en rust heeft gekregen van het alwetende spaghetti monster.
  De positivieviteit straalt van het geloof af, erg mooi.

  Iedereen is gelijk! spaghetti is God en deze grote gehaktbal ook!

  Vreemd genoeg voel ik me al thuis.

  Dit Is een zeer mooi geschenk uit de spaghetti hemel wees er zuinig op!

 18. Ik zie hoe eensgezind “andere geloven” met elkaar omgaan, wonende in een dorpje met 7 kerken binnen een straal van ruim een km. Hieronder bevindt zich geen katholieke kerk, moskee, boeddha tempel en worden buurgemeentes met eigen kerken niet meegeteld. Geloof hier is echt zoals het ooit ontstaan is, machtsmisbruik, zelfverrijking, onderdrukking tot op het hoogste lokale niveau en angst voor de dood. God is liefde zeggen ze dan, maar stap niet uit de gemeenschap, dan is meestal zelfs familieliefde ver te zoeken. Laat alles van waarde achter je en volg Jezus, vandaar dat je hier zondags overreden kunt worden door de grootste suv’s en andere heilige koeien. Van het ene “geloof” mag je niet drinken, dus gebeurt dit stiekem, bij de ander mogen geen voorbehoedsmiddelen gebruikt worden, vandaar het hoge aantal tienerzwangerschappen. En dat allemaal volgens 1 boek wat ooit door mensen is geschreven uit verhalen die door herders met een kruik wijn bij een kampvuur werden verteld. Als ik genoeg gedronken heb, kan ik ook mensen over water zien lopen, voel ik mijn geblesseerde voet niet en ben ik genezen of kan denken dat ik nog steeds een rib extra had moeten hebben en geen vrouw die vraagt hoeveel ik op heb. Ik heb mij hier jaren geleden voor afgekeerd toen ik de leeftijd had zelfstandig te denken, er tijd voor nam om er over na te denken en te relativeren, maar heb nu het licht gezien in de 8 liever nietjes en het ontstaan van een mislukte schepping in een dronken bui.
  Ramen

 19. Da Frog schreef:
  januari 27, 2016 om 11:42 pm
  Nou kids, gefeliciteerd. Ben benieuwd hoe lang de lol duurt als een minder tolerante groep met minder gevoel voor humor je de keuze geeft om te sterven voor je religie of bekeren tot hun waarheid. Respect voor degenen die dan tot het gaatje gaan, dat dan weer wel.

  Ik zie het, god is liefde en geloven is vergeven.
  Dirk

 20. Ik ben sinds vandaag ook een trotse pastafariaan! Hopelijk nemen mensen van een ander geloof geen aanstoot aan mijn nieuw gevonden geloof. Laten we samen geloven! (alleen in iets anders…)

 21. Als echte pastafarian heb ik respect voor ieders geloof, maar voor mij is er is geen betere god denkbaar dan onze eigen noedelige heerlijkheid. Waarom? Omdat er geen god is die zo goed samen gaat met alle goeds op aarde: vlees of vis, groenten of tofu, bolognese of sweet chili, alles gaat samen met onze eigen noedelige heerlijkheid.

  Ramen

 22. Eindelijk een religie waar ik me in herken!
  en dat na die jarenlange zoektocht!….
  bij deze ingeschreven, mijn dank is groot, O vliegend Spaghettimonster, Ramen.

 23. Interessant om de commentaren te lezen. Ik dacht dat het Christendom nog wel redelijk tolerant was naar andersdenkenden, maar de commentaren hier lezend, gaat men voor wereldoverheersing door andersdenkenden te dreigen met de hel om ze zo te bekeren. Ik heb me al jaren geleden uitgeschreven uit de Christelijke kerk en zie me meer als een humanist dan iets anders. Deze religie lijkt daar natuurlijk wel wat op maar dan wat vrolijker aangekleed. Elke religie die iedereen in hun waarde laat lijkt me prima en ik juich dit dan ook toe, ik had 10 jaar terug al een FSM-sticker op m’n auto. Ik ben er echter nog niet uit of het wel zo lollig is om andere geloven een beetje voor paal te zetten. Dat Christenen dat (en erger) met pastafari doen (zie de commentaren hier) betekent nog niet meteen dat je dat ook terug mag doen zeg ik dan als humanist. Maar vanaf de zijlijn vind ik het erg leuk om te zien en ik wens jullie alle succes. Het Christendom en de Islam hebben sinds hun onstaan gemiddeld zo’n 900.000 tot 1.000.000 aanhangers per jaar erbij gekregen, eens kijken of de pastafari dat kunnen evenaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.