Nieuws van Kerk en bestuur

Zelf bezwaar maken tegen het besluit van de KVK

Her en der lezen we reacties van mensen welke aangeven zelf in bezwaar te willen tegen het besluit van de KVK.

De wetgever heeft bepaald dat enkel door direct belanghebbenden en in sommige gevallen derde belanghebbenden bezwaar kunnen maken tegen een besluit.

Met verschillende juristen hebben we hierover gesproken en we worden het niet bepaald eens over de vraag in hoeverre een lid een derde belanghebbende is in de zin van de Wet. De Raad van State heeft hier verschillende jurisprudentie over, echter niet concreet in een geval is deze. De kans is dus aanwezig dat leden bezwaar maken en niet ontvankelijk worden verklaard. De kans daarbij is ook, dat door verklaringen of bezwaarschriften van leden, tegen het bezwaarschrift van ons wordt gebruikt. Anderzijds, een stapel goed onderbouwde bezwaarschriften zal ook indirect blijk geven van een levende religie.

We willen daarom met KLEM afraden bezwaar te maken op het moment dat je niet PRECIES weet waar je mee bezig bent! Mail je bezwaarschrift eerst naar ons op, zodat we weten wat er richting de KVK gaat en wij hier nog vooraf onze adviezen kunnen geven. 

Het besluit is rechtstreeks gericht tot een van de bestuursleden. Deze is dus sowieso direct belanghebbende en daarvoor is nu een advocatenkantoor bezig een bezwaarschrift te typen.

Graag zwengelen we hieronder de discussie aan over het wel of niet als derde belanghebbende bezwaar indienen. Heb je mooie stukken tekst over de ontvankelijkheid, of om op te nemen in het bezwaarschrift, zet ze dan ook vooral in de comments neer.

Hierbij nogmaals het besluit.

12049228_1625624907719272_4497359386859190841_n

Comments worden vooraf gemodereerd, spambots hebben onze site al gevonden. Het kan dus even duren voordat je comment is geplaatst. 

 

2 gedachten over “Zelf bezwaar maken tegen het besluit van de KVK

 1. Dus Mr Bram Moszkowicz eventueel met vergiet gaat niet door?Na het opmaken van de jaarrekening wil ik wel de helft van de griffirechten op me nemen,zal natuurlijk een schenking zijn.ramen

 2. Onderbouwing van het geloof in het vliegend spaghetti monster :
  De spaghetti slierten staan voor het DNA wat via meteoorieten door het heelal vloog en onze aarde bevruchtte.
  Dit is min of meer wetenschappelijk bewezen en veel aannemelijker dat een god die in 7 dagen de wereld schiep.
  Ramen
  dit moet toch de overtuiging geven dat wij pastafarianen meer bestaansrecht hebben dan welk ander geloof.
  Ik voel mij hierdoor niet heiliger als een ander maar wel minder kortzichtig.
  Ramen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.