10 gedachten over “Rechtbank Den Bosch: Afwijzing, het vliegend spaghettimonster is niet serieus genoeg.

 1. Een opmerkelijke uitspraak van de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Bosch. Het gaat er in de kern om of de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster serieus genoeg is om een godsdienst volgens artikel 9 van de EVRM genoemd te worden. De rechter meent van niet. Maar op de uitspraak valt nogal wat af te dingen.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2017/02/16/rechter-den-bosch-waant-zich-theoloog-en-oordeelt-over-de-interne-werking-van-de-kerk-van-het-vliegend-spaghettimonster/

 2. Belachelijke uitspraak. Art. 1 stelt duidelijk (Ik citeer): “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  Ik zeg hoger beroep aantekenen en evt. een crowdfund. Voor dit onrecht heb ik wel een donatie over, en ik denk meer met mij.

  En daarmee Pasta. Ramen!

 3. En een geloof gebaseert op een gast die over water kan lopen, blinden doen zien, verlamden en melaatsem genezen, water in wijn veranderen en vissen uit het niets veelrmenigvuldigen is wel zeer geloofwaardig.

 4. Misschien staat voor de rechtbank “serieus” gelijk aan een zekere hoogte van toegebracht leed in naam van het desbetreffende geloof? Zooo jammer en bekrompen.

 5. Het refereren aan “breedband” in een eeuwenoud heilig boek geeft juist aan dat het boek van goddelijke oorsprong is. Welke andere religie vindt nou moderne wetenschap in een boek van duizenden jaren geleden ?
  De rechtbank houdt verder geen rekening met het feit dat het FSM (Saus Zij Over Hem) wonderen kan verrichten, dus dat de rechtbank probeert redelijke argumenten te vinden is een zinloze exercitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.