Nieuws van Kerk en bestuur

Michael mag niet promoveren in piratenpak van College voor de Rechten van de Mens

Michael wil bij de TU Delft promoveren in het Piratenpak. Het Piratenpak is namelijk het officiële kostuum dat Pastafaries dragen bij officiële gelegenheden en gala’s.

Een promotie is natuurlijk een officiële gelegenheid. Zo officieel, dat de TU Delft strenge voorschriften heeft ten aanzien van de kleding die gedragen mag worden.

Joodse mannen mogen, bij wijze van de uitzondering, een keppeltje dragen vanwege hun religie. Michael mocht van de TU niet het Piratenpak dragen. Je reinste discriminatie op grond van Godsdienst. Michael heeft daarom een klacht ingediend bij het College van de Rechten van de Mens.

Eerder oordeelde het College van de Rechten van de Mens dat een moslima een hoofddoek moet kunnen dragen bij haar politietaken. Een functie waarbij onzes inziens het van groot belang is dat neutraliteit wordt uitgestraald.

Vanwege die uitspraak kon onzes inziens de zaak van Michael niet meer falen. Toch is dat wel gebeurd!

1. Het College vindt dat een promotiezitting niet gezien kan worden als gelegenheid waar de leer van de Kerk moet worden onderwezen.

2. Ook zou het Piratenpak volgens het College geen uiting van de Godsdienst zijn.

Reactie op 1: Klopt in zo verre. Maar dat geldt ook voor zo veel andere zaken. Dit geldt ook voor de politieagente met hoofddoek. Die zit ook niet bij de politie om haar religie te onderwijzen (mogen we toch in Sliertsnaam hopen!). Dit is een drogreden van het College, en maakt het college hier zelf geen onderscheid tussen geloofsovertuigingen??

Reactie op 2. Onzin. Kijk alleen al naar de foto’s bij (internationale) Pastafarie evenementen. Daar zie je veel mensen in Piratenpak met vergiet heen gaan. Juist vanwege het feit dat dit de officiële kleding is!

Met deze uitspraak diskwalificeert het College zichzelf. Ze tonen ze aan slechts op te komen voor de rechten wanneer het hun uit komt, voor een select deel van de klagers.

2 gedachten over “Michael mag niet promoveren in piratenpak van College voor de Rechten van de Mens

  1. Na ja, eigenlijk is het een parodie maar ieder mens zijn gedacht. Er zijn zoveel kerken en kerkjes een Kerk, laten we het mischienanders noemen, zoek het uit. Het gebedshuis van..Het idee is prachtig en ik zie eigenlijk ook de ernst ervan in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.