Nieuws van Kerk en bestuur

ID-kaart met vergiet-pasfoto is officieel afgewezen

In oktober vorig jaar is door een van de bestuurdersleden van de Kerk een aanvraag gedaan voor een ID-kaart. Wegens religieuze redenen is natuurlijk een pasfoto met daarop het heilige hoofddeksel dragend ingeleverd.

Eerder hebben we al bericht dat er een zogeheten “verzuimherstel” geboden is door de gemeente, omdat de pasfoto niet zou voldoen en de mogelijkheid werd geboden dit “verzuim” te herstellen door een pasfoto zonder vergiet in te leveren. Dat is natuurlijk niet gebeurt, maar is een nette brief gestuurd waarin is uitgelegd dat er geen sprake is van verzuim.

Inmiddels is het officiële besluit binnen. De aanvraag is afgewezen. Reden is dat niet aannemelijk is dat onze religie voorschrijft dat het hoofd bedekt moet worden in het openbaar en dat dit moet omwille het respect van de stroming. De continuïteit van het dragen van het vergiet een onzekere factor zijn. Ook zou bij goedkeuring het paspoort vervangen moeten worden, omdat hierop een afbeelding staat zonder vergiet.

Natuurlijk gaan wij hiertegen in bezwaar. mr. Rene Rensing van Rensing Advocatuur heeft zich bereid verklaard om hiermee belangeloos te helpen en verwacht rond week 7 of 8 het bezwaarschrift klaar te hebben. Mr. Rensing is niet de minste, hij heeft onder andere bij de Raad van State, het in Nederland hoogste rechtsprekend orgaan in het bestuursrecht gewerkt en vele zaken met succes afgesloten. We hebben er dus alle vertrouwen in.

Een pastafari broeder is op dit moment bezig met een uitgebreide beschrijving hoe je zelf ook een aanvraag kan doen voor een legitimatiebewijs met vergiet en waar je op moet letten. Het is duidelijk dat de overheid ons nog niet serieus neemt en daar moet verandering in komen! Wil jij dus ook als kwartiermaker aan de slag, dat kan binnenkort!

 

pag 1

pag 2

 

14 gedachten over “ID-kaart met vergiet-pasfoto is officieel afgewezen

 1. Elke evolutie in de godsdienstige,politieke en menselijke erkenning wordt nauwgezet gevolgd en met alle liefde aangemoedigd vanuit het zuidelijke buurland .

 2. Schandalig….. Dit kan niet door de beugel! Hoe durven ze onze religie niet sirieus te nemen! Weten ze dan niet dat ze hier voor naar de hell kunnen gaan? Dit is niet alleen voor ons maar ook voor hun, om hier mee hun ogen te openen naar de waarheid dat is pastafarianism? Ik zeg ga zo door met het vechten voor onze rechten als pastafarians! RAMEN! Broeders, RAMEN

 3. Niet elke jood draagt altijd de hele dag een keppeltje, niet elke islamiet altijd een hoofddoek of burka, niet alle sikhs een tulband, maar daar mag je wel mee op een id of reisdocument, waarom zou je als pastafarian een hele dag het heilig hoofddeksel moeten dragen. Er zullen genoeg mensen van andere religies zijn die de hele dag buitenshuis of op de heilige plaatsen het voor hen heilig hoofddeksel dragen, maar ik denk niet dat bij de aanvraag voor een ID-kaart aan een minimale dagelijkse draagtijd van dit hoofddeksel voldaan moet worden .

 4. goedenavond broeders

  even een vraag, zijn wij verplicht dan om continu in het openbaar ons religieuze vergiet te dragen dan ??

  hasta la pasta(fari) … RAMEN

 5. Hallo,
  Ik vind dat kapitein Mosey ten eerste een geweldige kerel is, ondanks dat hij twee stenen heeft laten vallen. Een man vol overtuiging voor zijn geloof, hulde. Ten tweede is hij een ontzettend knappe man is. Ten slotte vind ik dit schandalig, dat de ID-kaart met vergietpasfoto officieel is afgewezen.
  RAMEN!

 6. Vandaag heb ook ik geprobeerd om met een foto met vergiet op mijn in te leveren bij het gemeentehuis. Na veel gedoe en een aantal telefoontjes door de baliemedewerker werd het uiteindelijk afgewezen. Reden: het geloof zelf is officiëel erkend, maar de vergiet is niet erkend als religieus hoofddeksel.
  Mijn paspoort moet ook binnenkort vervangen worden, en mijn rijbewijs heb ik bijna. Nog 2 pogingen te gaan dus. RAMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.