Nieuws van Kerk en bestuur

Bezwaarschrift weigeren religieus hoofddeksel ingediend.

Eerder hadden wij al bericht dat de aanvraag voor een ID-kaart met religieus hoofddeksel definitief was geweigerd door de gemeente Emmen. De gemeente Eindhoven is van plan een soortgelijk besluit te nemen. Zeggen wij op onze beurt, op zijn zachtst gezegd: jammer.

Gelukkig staat ook tegen dit besluit een juridische procedure open. Vandaag heeft advocatenkantoor Rensing Advocatuur een bezwaarschrift ingediend.

De gemeente heeft tot en met 25 april de tijd om te beslissen op het bezwaar. Zelf hopen we dat ze het direct doorsturen naar de Rechtbank, daar hebben we in de laatste alinea ook om verzocht. Ook is een WOB-verzoek ingediend omtrent ID-kaarten met andere religieuze hoofddeksels.

We houden u op de hoogte en mocht er een hoorzitting komen, is deze openbaar en kan iedereen hier bij zijn.

 

Update: de zaak is doorgestuurd voor behandeling door de Rechtbank. Zodra we een zittingsdatum hebben laten we het weten.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 18.25.05

Schermafbeelding 2016-02-19 om 18.25.13

Schermafbeelding 2016-02-19 om 18.25.44

Schermafbeelding 2016-02-19 om 18.25.49

Schermafbeelding 2016-02-19 om 18.25.53

 

 

26 gedachten over “Bezwaarschrift weigeren religieus hoofddeksel ingediend.

  1. uwe heilige gehaktbal profeet wat preekt uw over de saus van aankomende week ? Bertolli of word het de ouwe vertrouwde maggi ? Het vergiet met puntstuk staat al klaar voor de foto!! Wanneer word er meer over het heilig vergiet gepost ?

 1. Ik zal tot het FSM bidden dat dit slaagt. Ik moet binnenkort mijn rijbewijs verlengen en wil daar graag op de foto met de uiting van ons geloof!

  1. Hoi Menno,

   Gefeliciteerd! In welke gemeente heb jij je rijbewijs en paspoort aangevraagd? Zou goed zijn om dit aan de grote klok te hangen, zodat we dit kunnen gebruiken als andere gemeenten dit weigeren… Echt fijn, hoop in de duisternis,
   Ramen

 2. Een dezer maanden verloopt mijn ID en moet ik een nieuwe aanvragen. Ook met nieuwe foto. Hopelijk kan ik dan ons heilige hoofddeksel dragen!

 3. Ik ben benieuwd…. mijn zoon is op school de lessen uitgestuurd en is zeer agressief benaderd door meerdere personeelsleden van de school omdat hij zijn vergiet droeg. Morgenochtend heb ik een afspraak om hiervan aangifte doen bij de politie.

 4. Het blijft angstvallig stil met de berichtgeving over de rechtszaak, ben zeer benieuwd hoe dit is verlopen ivm de aanvraag van een nieuwe ID-kaart.

 5. Mijn aanvraag voor een nieuw rijbewijs met “vergietpasfoto” is helaas afgewezen. Men beroept zich op instructies van het ministerie. Ik wacht nu de uitspraak van de Groninger rechtbank af en doe dan een nieuwe aanvraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.