Nieuws van Kerk en bestuur

25 oktober om 10:30 – Rechtbank Den Bosch : strijd mee voor het Vergiet!

LETOP: DE ZITTING GAAT NIET DOOR! De rechtbank belde zojuist om aan te geven dat ze zitting aanstaande dinsdag niet door gaat. In vakjargon: de zaak is verwezen naar een meervoudige kamer. Er gaat dus binnenkort niet 1 rechter over beslissen, maar 3. We krijgen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum.

 

De Rechtbank in Groningen oordeelde eerder dat ons geloof “in elk geval een levensbeschouwelijke overtuiging is”, maar toch mocht het vergiet – specifiek in die zaak – niet als pasfoto op de ID-kaart.

Gemeenten blijven ondanks dat we erkend worden als levensbeschouwelijke overtuiging toch legitimatiebewijzen afwijzen.

Hoogste tijd voor een nieuwe rechtszaak, ditmaal in Den Bosch op 25 oktober aanstaande om 10:30.

Universitair docent en rechtsfilosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen Derk Venema zal het woord gaan voeren. Het belooft dus weer een hele interessante en niet alledaagse zitting te worden. Het zal gaan over een aanvraag voor een rijbewijs met het “omstreden” vergiet.

Ook deze zitting is weer openbaar en iedereen kan dus de zitting bijwonen. We hopen weer op veel publiek met vergiet! Na afloop is het plan, voor wie dat leuk vindt, een “pasta meet” te houden en gezamenlijk ergens iets te gaan drinken en eten.

4 gedachten over “25 oktober om 10:30 – Rechtbank Den Bosch : strijd mee voor het Vergiet!

  1. Rijbewijs met “vergietpasfoto” mag ook in mijn gemeente (Delfzijl) niet, dus heb ik mijn handtekening aangevuld met het logo van de Heilige Noedeligheid. Was geen enkel probleem!

  2. Toch te gek voor worden dat je niet met een vergiet op de foto mag voor je ID kaart, maar met een hoofddoek mag je wel op de foto. Wees dan consequent : of je staat toe dat iedereen op de foto mag met van alles op zijn hoofd ( vanwege geloof) of helemaal niet. Maar niet het een wel goedkeuren en het andere niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.